Kulturfabriken in i framtiden

Projektet Kulturfabriken in i framtiden har beviljats stöd från Landsbygdsfonden och det lokala partnerskapet. Det är ett genomförandeprojekt. Val av insatser stämmer med den lokala strategin och avser insatser inom område 4, natur och kultur och mål 3, vilket styrks av målen Bidra till ökad tillgång till natur och friluftsliv och lokala kulturmiljöer och lokalt kulturliv. Projektet ska utveckla fler former för samverkan och idéutveckling företag och föreningar tillsammans.

Projektets syfte är att vidareutveckla ett kulturhistoriskt besöksmål genom att öka tillgängligheten och att hitta nya sätt att nå besökare och utveckla det digitala kulturarvet för att ge fler möjlighet att lära och förstå hur vårt samhälle har utformats och är idag, där skogen har haft en central roll.

LAG-styrelsen beslutar att prioritera projektet och anser att projektet arbetar i mycket hög utsträckning långsiktigt och det finns ett behov av projektets resultat. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning bidra till mer natur- och kulturturism, till att bevara och utveckla mångfalden i kulturmiljöer, samt till öka tillgänglighet till natur, friluftsliv och lokala kulturmiljöer och lokalt kulturliv.

LAG beslutar att prioritera projektet med total budget 864 253 kronor varav 469 253 ( 54,30%) och Arbetsförmedlingen lönebidrag (195 00 kronor ( 22,56%) samt medfinansiering Region Västernorrland 200 000 kronor ( 23.14%).