Projektstöd till unga på landsbygden

Känner eller jobbar du med unga personer upp till 25 år som är fulla av idéer och engagemang för sin bygd?
Nu söker vi unga som vill utveckla sin bygd med olika aktiviteter och evenemang.
Vi har två riktade mikrostöd till ungdomar upp till 25 år där man kan få pengar (25 000 kronor) för att genomföra olika evenemang eller aktiviteter som inte finns idag.
Projekten ska vara inkluderande och något som flera ungdomar kan ha glädje av.
Det kan till exempel vara att ordna

  • ett musikevent,
  • en motorträff,
  • bygga en skateramp eller
    ordna en föreläsning som unga brinner för!
  • Eller något helt annat spännande!

Det är ungdomarna själva som både har idén och genomför projektet, gärna med stöd av förening eller vuxna.
Kontakta Sofi Gode hos oss, du når henne på sofi.gode@mittlandplus.se eller 070-316 23 51. Se vår film med projektledare Sofi!

Läs mer om stöden.

Paraplyprojekt ung aktivitet

Projektet är ett paraplyprojekt och ett genomförandeprojekt. Det är ett LAG-projekt och har medel från det lokala partnerskapet och Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Innehållet i projektet stämmer med fondens insatsområde och avser genomförande i den lokala strategins insats 3 mål två, starka lokala kretslopp, vilket styrks av målen Ökad delaktighet och inkludering i lokalsamhället, Ökad integration på landsbygden samt Fler nya och utvecklade kreativa mötesplatser.

Målgruppen är upptill 25 år, som är bosatta i leaderområdet.

LAG-styrelsen bedömer att prioritera projektet. Det finns ett stort behov av projektet och leaderområdets unga, projektet syftar i mycket stor utsträckning till hållbar utveckling, och det kommer att kunna påverka våra lokalsamhällen. Projektet bedöms också kunna leda till inkludering, och integration, fler mötesplatser och tillgång till natur-friluftsliv för alla. Beviljat stödbelopp 400 000 kronor (67%), 268 000 kronor projektstöd och 132 000 kronor ( 33%) LAG-pott genom det lokala partnerskapet.

Läs mer om projektet och ta kontakt med oss.

Paraplyprojekt ung aktivitet – Leader Mittland Plus

Kulturfabriken in i framtiden

Projektet Kulturfabriken in i framtiden har beviljats stöd från Landsbygdsfonden och det lokala partnerskapet. Det är ett genomförandeprojekt. Val av insatser stämmer med den lokala strategin och avser insatser inom område 4, natur och kultur och mål 3, vilket styrks av målen Bidra till ökad tillgång till natur och friluftsliv och lokala kulturmiljöer och lokalt kulturliv. Projektet ska utveckla fler former för samverkan och idéutveckling företag och föreningar tillsammans.

Projektets syfte är att vidareutveckla ett kulturhistoriskt besöksmål genom att öka tillgängligheten och att hitta nya sätt att nå besökare och utveckla det digitala kulturarvet för att ge fler möjlighet att lära och förstå hur vårt samhälle har utformats och är idag, där skogen har haft en central roll.

LAG-styrelsen beslutar att prioritera projektet och anser att projektet arbetar i mycket hög utsträckning långsiktigt och det finns ett behov av projektets resultat. Projektet bedöms i mycket hög utsträckning bidra till mer natur- och kulturturism, till att bevara och utveckla mångfalden i kulturmiljöer, samt till öka tillgänglighet till natur, friluftsliv och lokala kulturmiljöer och lokalt kulturliv.

LAG beslutar att prioritera projektet med total budget 864 253 kronor varav 469 253 ( 54,30%) och Arbetsförmedlingen lönebidrag (195 00 kronor ( 22,56%) samt medfinansiering Region Västernorrland 200 000 kronor ( 23.14%).